Ieri, în ultima zi a lui februarie, 22 de copii de 7 ani și mai mici, care pot juca șah, au fost admiși în turneul „Împărăția Șahului”, consacrat deschiderii filialei „Centru” a Academiei de șah Bologan. Viitorii mari maeștri au fost repartizați în două grupe după criteriul de vârstă. Turneul a fost găzduit de Liceul de Creativitate și Inventică “Prometeu-Prim” din Chișinău, strada Nicolae Iorga, 2. Toți micii șahiști, care au rezistat concurenței acerbe timp de peste trei ore au fost premiați cu cadouri dulci, diplome și cartea „ÎMPĂRĂȚIA ȘAHULUI”. Cei clasați pe primele trei locuri în fiecare grupă au obținut și medalii.

După zece runde de joc medalia de aur în grupa mică a obținut-o elevul Academiei de șah Bologan (filiala Botanica) Bogdan Gorincioi de șase anișori (antrenor Dumitru Scripnic), care a reușit să învingă toți adversarii, acumulând 10 puncte. Pe locul doi s-a clasat Sofia Grib cu 9 pucte la activ. Medalia de bronz a obținut-o Luca Mardari, care a acumulat 8 puncte.

În grupa mare, în care au jucat copii de tocmai șapte ani s-au jucat 9 runde. Campion a devenit elevul Academiei de șah Bologan (filiala Buiucani) Luca Hariton (antrenor Valeriu Ionaș), care a câștigat toate partidele, acumulând 9 puncte. De menționat, că de curând Luca a evoluat cu succes în turneul „Căluțul năzdrăvan” în care s-a clasat tot pe primul loc și a obținut categoria a doua sportivă la șah. Medalia de argint a primit-o Victor Baltaga, cu 8 puncte la activ, care deține categoria a treia sportivă. Pe treapta a treia a clasamentului a urcat Marius Josan. Părinții copiilor au propus ca turneul să devină tradițional.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *