Peste o sută de tineri șahiști participă în perioada 2-8 martie la Campionatul Național la şah (tineret) organizat de  Federaţia de Șah a Republicii Moldova. Competițiile au loc în Şcoala Sportivă Specializată de şah nr.7 şi Clubul de șah din Chișinău. S-au întrunit cei mai puternici tineri şahişti din Moldova  –  campionii raioanelor și premianții campionatelor municipale din Chișinău, Bălți, Tiraspol, Comrat, Tighina, Râbnița, Strășeni, Criuleni, Basarabeasca, Fălești, Donduşeni ș.a. Participanții au fost repartizați pe categorii de vârstă: până la 12, 14, 16 și 18  ani (separat fete și băieți).

Câte 3 puncte din 3 posibile au acumulat elevii Școlii Sportive Specializate de șah nr.7 din Chișinău Alexandra Ceruța, Vlaicu Beresteanu, Semion Șapocinic și elevii Școlii Sportive din Tiraspol Dmitrii Gubin și Kirill Gurețchii.

Învingătorii Campionatului vor obține dreptul de a reprezenta Republica Moldova la Campionatul mondial la șah, tineret pe categorii de vârstă în perioada 5-18 septembrie în orașul Mamaia, România.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *