Valeriu Ionaș: Victoraș, buna ziua.

Victoraș Baltaga: Buna ziua.

V.I.: Tu studiez șahul deja al doilea an, ai început să-l cunoști când aveai 4 ani și jumătate. Simți careva schimbări în evoluția ta ca șahist?

V.B.: Da, mi se pare că cunosc acum mult mai bine șahul și văd că îmi place tot mai mult.

V.I.: Eu doar pot să confirm acest lucru. La lecțiile de șah vii întotdeauna într-o dispoziție bună. Cum ți-a reușit într-un timp relativ scurt să avansezi?

V.B: Eu acum rezolv mai multe probleme de șah, le găsesc pe Internet. Și încă mă ocup nu numai de șah, dar mai frecventez și secția de fotbal.

V.I: Cred că succesele tale se datorează și acestei activități pentru că pregătirea fizică a unui șahist este foarte importantă. Acum singur ți-ai dat seama de aceasta! Mult timp printre colegii tăi erai pe postul de secund – după rezultatele partidelor jucate în grupă.

V.B.: Da, știu, dar acum eu câștig de la toți, doar uneori mai pierd.

V.I.: Tu ai o calitate foarte bună: niciodată nu te întristezi când pierzi. Crezi că te ajută?

V.B.: Da, pentru că văd de ce pierd și vreau să nu mai fac greșeli.

V.I.: Tu ai obținut categoria a patra în primăvară anului acesta, când încă nu aveai 6 ani împliniți. Acum nivelul tău de joc este superior acestei categorii. Consideri că ești pregătit pentru a obține categoria a treia?

V.B.: Dacă o să fie turneu – o să văd.

V.I: Îți doresc mult succes și sper ca optimismul tău să se transmită și colegilor cu care te întâlnești la tabla de șah.

V.B.: Mulțumesc

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *