Valeriu Ionaș: Dragă, Paula! Toți am fost impresionați de rezultatul tău obținut la Campionatul municipiului  Chișinău de șah, ediția curentă, la care ai participat. Vreau să-ți dau 3 întrebări privind evoluția ta.

Cum a fost să treci dintr-odată de la jocurile de grădiniță la o competiție de anvergură?

Paula Mămăligă: Eu joc șah și la grădiniță, numai că nu prea am adversari mai puternici ca mine. Șahul de la grădiniță mi-a servit o bună pregătire, în zilele când sunt liberă de lecțiile de la Academie.  

V.I.: În timpul campionatului ai pierdut prima partidă. Acest lucru nu ți-a permis să ocupi primul loc. Care a fost cauza înfrângerii?

P.M.: Am așteptat adversara mea mai mult de jumătate de oră pentru că era absentă. După aceea când a început partida nu înțelegeam prea bine cum trebuie să joc. Am avut emoții.

V.I.: Partida decisivă a fost cu Valeria Garaba, care a ocupat primul loc după numărul de puncte acumulate. În această partidă au fost multe greșeli reciproce, și, totuși, ai câștigat. Cum s-a întâmplat?

P.M.: Știu că am jucat mai slab ca de obicei, pentru că încercam să înscriu mutările în caiet și când reveneam la tablă nu vedeam amenințările. Cred că asta se întâmpla și cu Valeria. Într-un moment ea mi-a câștigat Dama, iar eu mă gândeam să-i pun mat căci Regele ei avea slăbiciunea ultimului rând. Problema era că nu știam cum să cuceresc câmpul de mat, dar după greșeala Valeriei mi-a reușit.

V.I.: Te felicit cu prilejul acestui mare succes, primul din viața ta. Să fie un început de bun augur. Îți doresc și sper să ai o evoluție bună și la alte turnee care te așteaptă.

P.M.: Mulțumesc

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *