Campionatul municipiului Chișinău, ediția curentă, s-a desfășurat în perioada 7-11 iunie. Se știe că acest campionat este o competiție de șah la care dintotdeauna participă cei mai puternici tineri șahiști. Anul acesta selecția celor mai buni, pentru confruntarea lor directă în toate cele 3 categorii de vârstă, a fost condiționată de mai multe motive știute, unele inedite. Și, bineînțeles, că numărul total al neparticipanților a fost mai mare în comparație cu ultimul campionat. Credem, că până la urmă s-au înscris acei care și-au apreciat anterior șansele și nivelul de pregătire. În pofida acestui fapt, de la prima rundă până la ultima, toți concurenții și-au manifestat neîncetat dorința de a învinge.

   Discipolii Academiei de Șah Bologan au fost prezenți în toate categoriile de vârstă. O prestație bună a avut Popa Cristi (7-8 ani) care a dominat clasamentul până in ultima rundă. Însă, din păcate, nu a rezistat să încheie victorios campionatul și a cedat primul loc în partida finală. În rezultat, a ocupat locul 2 și a îndeplinit categoria a 2-a.

   O altă elevă a Academiei, Mămăligă Paula, în aceeași categorie de vârstă (7-8 ani), a concurat cu sportive cunoscute deja prin experiența lor competitivă. Chiar și așa, fiind la primul său turneu de o atare valoare, Paula s-a dovedit a fi mai puternică ca favoritele la titlu. Și doar pierderea din prima rundă nu i-a permis să ocupe primul loc. A încheiat pe locul 2.

   Vrem să o menționăm și pe Baltaga Sofia (9-10 ani) care a reușit prin câștigul din ultima rundă să se ridice pe podiumul de premiere, ocupând locul 3.

   În categoria de vârstă 11-12 ani și-a măsurat puterile Galațanu Alex și Petrachi Radu. Fără îndoială că ambii au putut să obțină rezultate mai bune. În prima rundă Alex într-o poziție în care putea să urmeze mat a fost sancționat de arbitru pentru „telefon nedeconectat” și i s-a socotit înfrângere. Ulterior nu și-a mai revenit psihologic și chiar dacă a mai avut câteva câștiguri nu a reușit decât locul 11 în clasamentul final.

  Radu de asemenea nu a putut să se mobilizeze în fața unor concurenți cu o mai mare practică de joc în turnee. În rezultat – doar locul 12. 

Adresăm felicitări sportivilor noștri participanți la campionat și le spunem: Bravo!

Le mulțumim tuturor părinților care i-au susținut și le-au ținut pumnii pe tot parcursul competiției.         

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *