Anul acesta turneele de șah sunt așteptate cu nerăbdare de elevi, mai cu seamă de aceea că nu ne-a prea bucurat cu competiții de sală. Pe lângă aceasta, orice concurs este binevenit pentru că fiecare tânăr șahist, fie că este începător sau mai evoluat, își dorește să-și verifice cunoștințele și puterile. După cum s-a dovedit așteptările nu au fost zadarnice.

În turneul Cupa Academiei lupta a fost foarte încordată încă din start. Înainte de ultima rundă în fruntea clasamentului se situa Ion Braga, care a parcurs întreaga competiție fără nici o pierdere. În ultima partidă însă adversar i-a fost Popa Cristi, cel mai mic concurent, dar deja cu o bogată experiență de participare la diferite turnee naționale și internaționale. Chiar dacă diferența de vârstă era simțitoare, experiența l-a ajutat pe Cristi să învingă. În rezultat, cupa i-a revenit lui Frunze Ștefan, care a dat dovadă de un joc stabil și echilibrat. Pe locul 3 s-a clasat Petrachi Radu, îndeplinind și normativul pentru categoria a 2-a.

Sunt de menționat și succesele lui Bâscu Cristi și Goncearuc David, care nu au participat mai înainte la vreun turneu de verificare și după numărul de puncte acumulate au obținut categoria a 3-a.

Cele mai mari emoții însă le-au trăit micuții șahiști de vârstă preșcolară angajați în turneul de calificare. Pentru unii înscrierea în turneu a fost și un test psihologic, pe care l-au trecut cu succes în pofida rezultatelor obținute. Merită o deosebită apreciere evoluția lui Hariton Luca, (a.n. 2015), care a acumulat 8 puncte din 11, îndeplinind normativul pentru categoria a 4-a. De asemenea o evoluție bună au avut colegii lui Luca, Baltaga Victoraș, (a.n. 2015), la fete – Mămăligă Paula, (a.n. 2014). Fiind la primul turneu din viața lor nu și-au pierdut curajul și și-au jucat șansa până la ultima partidă.

De asemenea îi menționăm pe Spataru Nicolae și Zabolotnâi Vlad care au obținut categoria a 4-a în grupa medie de vârstă, acumulând câte 6.5 și 6 puncte.

Felicitări tuturor participanților.            

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *