S-a încheiat Festivalul de șah Trofeul Litoralului, desfășurat în România în zona Constanței (15 km sud), care a adunat de data această circa 160 de participanți, copii și adulți. În decurs de 10 zile copiii împreună cu cei apropiați lor s-au bucurat de o vacanță pe plac. Odihna îmbinată cu competițiile de șah este o formulă și sănătoasă și utilă de petrecere a timpului de vacanță. În toate categoriile de vârstă tinerii șahiști din Moldova au urcat pe podium și s-au învrednicit de medalii și premii bănești. Succesul lor este unul foarte elocvent: Open – locul I și locul III; U12 – locul II și Locul III; U10 – locul II; U8 – locul III. O evoluție bună au avut și fetele noastre în următoarele categorii de vârstă: U12 – locul II, U10 – locul I și locul III. Numele învingătorilor le găsiți aici: https://chess-results.com/tnr783057.aspx?lan=27&art=0.

Cei mai buni dintre elevii AȘB au fost: Luca Hariton (U8) – locul III și Popa Cristi (U10) care a ocupat locul II. Un rezultat de performanță este și locul II în proba de blitz cucerit de Cristi într-o categorie superioară – U12.

Îi felicităm pe tinerii noștri șahiști care au luptat destoinic și ne-au bucurat cu rezultate frumoase, și le mulțumim pentru promovarea șahului moldovenesc peste hotarele țării.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *