Trei zile de luptă acerbă a durat turneul de șah Turnul de fildeș, petrecut sub egida Academiei de Șah Bologan. Cei mai puternici tineri șahiști din capitală s-au înscris în competiție pentru ași încerca puterile. Condiția principală de înscriere – categoria a 3-a sportivă. De aceea, participanții au fost repartizați în grupe formate după criteriul de vârstă.

În cele 3 categorii de vârstă (6 – 14 ani) învingătorii sunt: Coropceanu Eduard, Cravciuc Daniil (antrenor Chircu V.), Bajurea Tiberius (antrenor Greabca V.). Este de menționat evoluția bună a lui Alexandrov Matvei, de vârstă preșcolară, (antrenor Ionaș V.) care a ocupat locul 2 în clasamentul final, concurând pentru primul loc pe podium cu adversari mai mari și mai experimentați.

De următoarea categorie sportivă de asemenea s-au învrednicit: Furtună Răzvan și Ungureanu Gabriela, care au acumulat numărul de puncte necesar în cele 9 partide jucate.

Îi felicităm pe toți participanții – jucători și antrenori –, le dorim să fie perseverenți și să obțină rezultate mai bune în următoarele turnee ale anului 2023.   

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *