Campionatul Național la șah clasic între copii până la 8 ani și până la 10 ani este în plină desfășurare. Ieri, 15 aprilie, participanții au trecut linia mediană a competițiilor. Trei participanți au reușit să învingă în toate partidele jucate în primele patru runde

Tinerii șahiști din Moldova au fost invitați în perioada 13-17 aprilie la Campionatul Națiomal de șah şah între copii, organizat de Federaţia de Șah a Republicii Moldova. Competițiile au loc în Şcoala Sportivă Specializată de şah nr.7 din Chișinău. S-au întrunit cei mai puternici tineri şahişti din Moldova  –  campionii raioanelor și premianții campionatelor municipale din Chișinău, Bălți, Tiraspol, Comrat, Tighina, Râbnița, Fălești, Strășeni, Criuleni, Basarabeasca, Orhei,  Râșcani, Ialoveni, Florești, Sîngerei, Ungheni, Rezina, Donduşeni ș.a. Participanții au fost repartizați conform categoriilor de vârstă: până la 8 și până la 10  ani, separat fete și băieți.

Cu trei runde înainte de final elevul Academiei de Șah Bologan Luca Hariton a acumulat 6 puncte din 6 posibile, lăsând în urma sa 24 de șahiști prezenți la campionat în categoria băieți până la 8 ani.

Două surioare din Chișinău au condus clasamentele în grupele feminine, în prima parte a competițiilor. Între fetițe până la 8 ani s-a evedențiat Alexandra Poleacova, iar între fete până la 10 ani – Anastasia Poleacova. Ambele acumulase câte 4 puncte. După runda a 6-a în grupa până la 10 ani liderul nu s-a schimbat, iar în grupa până la 8 ani în fruntea clasamentului a trecut Mereuță Daria, discipola ȘSȘ din Chișinău.

În clasamentul băieților 5.5 și 5 puncte din 6 posibile au acumulat elevii Școlii sportive din Comrat Vitali Jimji și Vladislav Ivarlac. Elevul Școlii sportive din Titaspol Daniel Bordianu a cedat poziția a treia lui Pădure Dragoș și Victor Buzdugan, ambii din Chisinău – cu același număr de puncte la activ. Ei luptă împreună cu alți 23 de viitori maeștri pentru titlul de campion între băieți până la 10 ani.

Învingătorii Campionatului vor obține dreptul să reprezente Republica Moldova la Campionatul mondial de șah, juniori, pe categorii de vârstă, în perioada 15-28 septembrie în orașul Batumi, Georgia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *