În perioada 16-20 martie curent s-a desfâșurat Campionatul deschis al municipiului Chișinău la șah clasic între copii. S-au înscris la campionat 82 de copii. Participanții au fost repartizați pe categorii de vârstă (separat fete și băieți).

   În turneul băieților până la 8 anișori medalia de aur i-a revenit lui Serghei Larionov, care a acumulat 7 puncte din 7 posibile. Pe locul 2 s-a clasat discipolul Academiei de Șah Bologan Luca  Hariton, care a acumulat 6 puncte, pe locul 3 – Nathaniel Andronic, pe locul 4 – Baltaga Victor (Academia de Șah Bologan).  Între fete pînă la 8 ani pe primul loc s-a clasat Alexandra Poleacova, pe locul 2 – Daria Mereuța, iar pe locul 3 – Taia Rotaru.

   Cea mai numeroasă a fost grupa băieților până la 10 ani, în care au concurat 27 de tineri şahişti. Medalia de aur a cucerit-o elevul Şcolii Sportive Specializate nr.7 de şah din Chișinău Victor Buzdugan, care a acumulat 9 puncte din 9 posibile, rezultat maxim. Dragoș Pădure s–a clasat pe locul doi, locul 3 i-a revenit lui Rolan Pascariuc, pe locul 4 – Cristian Popa. Între fete până la 10 ani pe primul loc s-a clasat Anastasia Poleacova, pe locul doi – Valeria Garaba, iar pe locul 3 – Gabriela Ungureanu (Academia de Șah Bologan). 

   Participanților campionatului li s-au decernat diplome, cupe și premii bănești. Pentru micii şahişti dun Chișinău turneul a servit și ca o ultimă importantă verificare a pregătirii lor în ajunul Campionatului Republicii Moldova la șah, care se va desfășura pe categorii de vârstă, în perioada 13-17 aprilie anul curent, în or. Chișinău. Dintre discipolii Academiei de șah Bologan s-au mai calificat în finala campionatului Moldovei Paula Mămăligă, Ilinca Harea, Ana-Maria Cazacu, Dragoș Toacă, Alex Cebanovschi, Bogdan Gorincioi, David Stavschi și Dragoș Profir.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *