Marea maestră internațională la șah Mașa Klinova, dublă campioană a Izraelului (1992, 2010) a jucat în data de 19 martie un simultan cu tineri șahiști refugiați din Ucraina și cu elevi ai Academiei de Șah Bologan.

Reamintim copiilor și iubitorilor șahului, că simultanul este un meci special de șah în care un jucător experimentat, joacă în același timp mai multe partide împotriva mai multor adversari, fiecare dintre ei având propria sa tablă de șah.

Mașa Klinova este discipola ilustrului antrenor Veaceslav Cebanenco, a participat la 12 Olimpiade mondiale, a câștigat de două ori turneele zonale a Campionatului Mondial feminin: în 1993, la Zagreb și în 1998, la Dresda. De asemenea, în 2000 Klinova a participat la Campionatul Mondial de șah feminin prin sistem knock-out. Ea s-a născut în Uniunea Sovietică, dar din 1992 s-a mutat în Israel. Este câștigătoare a multor turnee internaționale de șah Stockholm Scandics Hotels (1999), Odesa (2001), Simferopol (2003),  Sevastopol (2005).

Marea maestră a povestit copiilor cum a ajuns în fermecătoarea lume a șahului, despre rezultatele sale sportive și despre antrenamentele sub îndrumarea patriarhului șahului moldovenesc Veaceslav Cebanenco.

Printre participanții la simultan au luptat cu marea maestră la tabla cu carouri și recentele premiante a Campionatului mun. Chișinău la șah între copii Poleacova Anastasia, Garaba Valeria, Ungureanu Gabriela și Poleacova Alexandra, care au rămas foarte impresionate de jocul marei maestre.

Marea maestră internațională Mașa Klinova le-a urat mult succes și pace tinerilor șahiști și le-a înmânat cârți de șah cu autografe celor mai activi participanți la simultan.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *