După cele 7 runde disputate în cadrul Campionatului feminin al Republicii Moldova la şah două sportive au acumulat câte 5,5 puncte, fără a suferi vre-o înfrângere. Conform coieficienților de departajare campioană a RM la șah pentru prima dată a devenit discipola Școlii Sportive Specializate de șah nr.7 din Chișinău Ana Petricenco, care are numai 16 ani. Cupa de argint i-a revenit multiplei campioane a  Moldovei marei maestre internaționale Svetlana Petrenco. Pe locul 3 s-a clasat tânăra șahistă din Comrat Alina Mihailova, care a acumulat 5 puncte. Campioana RM a obținut dreptul de a reprezenta Moldova în perioada 20-31 august la Campionatul Europei în Cehia, iar premiantele vor reprezenta Moldova La Olimpiada Mondială la șah, care se va desfășura în luna iulie.

În Campionatul masculin înaintea ultimei runde sunt doi lideri: campionul RM din 2012, 2020 și 2021 maestrul internațional Iulian Baltag și tânărul maestru Dragoș Cereș, discipol al Școlii Sportive Specializate de șah nr.7 din Chișinău. Ambii au acumulat câte 6 puncte din 8 posibile. Pe treapta a treia a clasamentului la moment se află maestrul internațional Andrei Macovei, campion al Moldovei în 2019, care are 5,5 puncte la activCampionul Moldovei va reprezenta culorile tricolorului la Campionatul Europei, care se va desfășura în perioada 27 martie – 6 aprilie în Slovenia.

Duminică, pe 27 februarie, la ora 14.30, la Clubul de șah din Chișinău va avea loc Festivitatea de premiere a învingătorilor Campionatului RM la șah între bărbați.

Din cauza restricțiilor impuse de situația pandemică din țară la Campionat au fost admiși numai șahiști cu rating ELO mai mare de 1900, care reprezintă oraşele Chişinău, Bălți, Tiraspol, Comrat și Făleşti.

În perioada 2-8 martie în Chișinău se va desfășura și Campionatul ţării între juniori și tineret. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *