Peste o sută de șahiști au concurat în data de 20 februarie în turneul deschis la șah consacrat memoriei generalului Inzov, care s-a desfășurat în casa de cultură din orașul Taraclia. La ediția a zecea a acestui turneu tradițional au participat șahiști din Chișinău și din raioanele  Comrat, Taraclia, Cahul, Ialoveni, Ceadâr-Lunga, Vulcănești.

Participanții au fost repartizaţi în trei  grupe: open, până la 15 ani și până la 10 ani. La finalul turneului cei mai buni au fost decorați cu premii din partea Asociației șahiștilor “CAISA” din Taraclia și a școlii sportive din localitate.

Medalia de aur în turneul principal a obținut-o maestrul internațional Sergiu Bargan din Chișinău, care a acumulat 6,5 puncte din 7 posibile. Pe locul secund s-a clasat reprezentantul satului Congaz din raionul Comrat maestrul internațional Anatolii Zaiarnâi, iar medalia de bronz i-a revenit tânărului șahist din Comrat Artiom Caraseni, care au acumulat câte 5,5 puncte.

Turneul a demonstrat o bună pregătire teoretică a șahiștilor, iar prezența masivă a copiilor din Taraclia la competiție dovedește faptul că interesul pentru șah a crescut după ce în multe școli din raion a început să se efectueaze instruirea șahistă. Sperăm ca acest rezultat să fie un exemplu de urmat și pentru alte raioane ale țării. Turneul a servit un bun antrenament pentru tinerii șahiști, care vor participa în perioada 2-8 martie la Campionatul Republicii Moldova între juniori pe categorii de vârstă. În cadrul campionatului vor fi selectați cei mai puternici tineri șahiști, pentru a reprezenta țara la Campionatul mondial de șah între juniori, care anul acesta va avea loc în orașul Mamaia, România, în perioada 5-18 septembrie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *