Cei mai puternici tineri șahiști din Chișinău, cât și din nordul și sudul țării concurează la Campionatul deschis al municipiului Chişinău la șah clasic, care se defășoară în perioada 13-17 octombrie.  

Competiţiile se petrec sub egida Federației de Șah din Republica Moldova în comun cu Direcţia Generală Educaţie, Tineret şi Sport a mun. Chişinău și sunt găzduite în premieră de Centrul de instruire și inovații Tekwill.

La competiţii au fost admiși șahiști și șahiste până la 18 ani, care posedă rating ELO. Concursul  se desfăşoară separat între băieți și fete, în sistem elveţian, conform Regulamentului FIDE. Fiecărui participant i se acordă 60 minute pentru toată partida şi 10 sec. la fiecare mutare.

Sportivii clasați pe primele trei locuri în clasamentul general (masculin și feminin), cât și până la 16 ani și până la 14 ani vor fi decorați cu cupe, diplome și premii bănești. Campionii din clasamentul general vor fi premiați cu câte o mie de lei.

După remiza din întâlnirea directă din runda a treia, elevele Școlii Sportive Specializate de șah nr.7 din Chișinău Felicia Ojog și Emilia Bîtcă au acumulat câte 2,5 puncte și conduc clasamentul în Campionatul feminin.

Laurențiu Panfilii din Chișinău și Stas Cebotari din Fălești au reușit să învingă toți adversarii lor în primele runde și conduc clasamentul masculin, fiind urmați pe poziția a treia de Iurii Miron cu 2,5 puncte. Mâine urmează partida decisivă între lideri:  Laurențiu va juca cu piesele albe împotriva lui Stas.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *