Pentru prima dată Campionatul Republicii Moldova la şah rapid între tineret se desfăşoară online. La competiţii au fost admişi în turneul masculin numai şahişti, care posedă ELO > 1600, iar în turneul feminin ELO > 1200.

După prima zi de competiții clasamentul campionatului masculin a fost condus de discipolul Şcolii sportive specializate de şah nr.7 din Chişinău maestrul internaţional Andrei Macovei, care a câştigat toate cele patru partide. El era urmat de maestrul FIDE Dragoş Cereş, care a acumulat 3,5 puncte. Câte trei puncte au acumulat candidaţii în maeştri Laurenţiu Panfili, Alexandr Baranciuc şi Dmitri Raşcu, toţi elevi ai Şcolii de şah din Chişinău, care impart la moment locurile 3-5.

În turneul femenin după prima zi de competiții în fruntea clasamanetului s-a situat reprezentanta Comratului Alina Mihailova, care a acumulat 4 puncte din 4 posibile. Câte 3 puncte au acumulat Anna Varioha din Tiraspol şi Anastasia Grădinaru din Bălţi, situându-se respectiv pe poziţia a doua şi a treia a clasamentului.

Astăzi s-au desfăşurat ultimele trei runde şi au fost desemnaţi învingătorii. Iată cum s-au împărțit locurile la finele campionatului:

Turneul masculin

 Categoria de vârstă U20Categoria de vârstă U18Categoria de vârstă U16
Locul IMacovei AndreiSchitco IvanKeller Rostislav
Locul IICeres DragosCebotari  StanislavTriboi Alexander
Locul IIIRascu DmitriiDodon VladPanfilii Laurentiu

Turneul femenin

 Categoria de vârstă U20Categoria de vârstă U18Categoria de vârstă U16
Locul IMihailova AlinaVarekha AnnaPetricenco Ana
Locul IIOjog FeliciaNicorici NicoletaBargan Victoria
Locul IIITuktamisova DianaGargan PolinaBitca Emilia

În data de 24 decembrie se va desfăşura Campionatul feminin al Republicii Moldova la şah blitz între tineret, iar în data de 25 decembrie Campionatul masculin la şah blitz.

Se va încheia anul şahistic 2020 cu turneul internaţional tradiţional CUPA DULCE între copii până la 7, 9, 11 ani, care va avea loc online în perioada 26-30 decembrie, fiind organizat de Şcoala de şah din Chişinău în colaborare cu Federaţia de şah a Republicii Moldova şi Academia de şah Bologan.

           Valeriu Coadă, Secretar general al Federației de Șah

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *