Cele 24 de Cupe a Festivalului Internațional de Șah Cireșar 2020 vor fi expediate mâine învingătorilor din Moldova, România, Ucraina, India, Franța, Ungaria, Belarus și Polonia. Pentru prima dată ediția din acest an se desfășoară online pe platforma Chess.com și este organizată de Federația de Șah a Republicii Moldova în parteneriat cu Academia de Șah Hannibal din București. .

Au fost jucate câte 7 runde în cele patru turnee conform vârstei: până la 8, 10, 12 și 14 ani. Lupta este strânsă și în ultimele 2 runde, care au mai rămas de jucat, se pot produce modificări și în partea superioară a clasamentului.

Kiril Gurețchii din Tiraspol a acumulat 6.5 puncte între șahiști până la 10 ani și conduce clasamentul, fiind la un 1 punct distanță de urmăritorii săi, din România, Ukraina, Moldova. În lupta pentru un loc pe podium, dintre cei 59 de participanți, se pot include alți 2 șahiști din Moldova: Alexandru Conovca (5.5 p.) și Vlad Văzdăuțanu (5 p.) 

Între copii până la 8 ani clasamentul e condus de Vitali Jimji din Comrat, care a reușit să acumuleze 6,5 puncte în șapte runde, iar Anastasia Poleacova din Chișinău este prima între fete cu 5 puncte acumulate.

Următorul eveniment la care pot participa șahiștii este Campionatul Internațional de Șah Online al României (probele de Șah Rapid și Blitz), care va avea loc în perioada 12-14 iunie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *