S-au încheiat turneele  tradiționale de șah Pionul campion și Căluțul  năzdrăvan, organizate de Academia de Șah Bologan cu susținerea Federației de Șah a RM. La aceste turnee participă numai copiii începători și cei care dețin categoria a patra respectiv. Ediția curentă (de toamnă) a adunat un număr record de participanți. Peste 200 de copii din diferite instituții educaționale, școli și grădinițe, îndrumați de antrenorii lor, s-au adunat în incinta Universității Constantin Stere din Chișinău, pentru a concura între ei și ași demonstra măiestria. 

În turneul Pionul campion circa 32 copii au îndeplinit categoria a patra, iar în turneul Căluțul năzdrăvan circa 20 de tineri șahiști au avut o prestație foarte bună și au acumulat numărul necesar de puncte pentru a se ridica mai sus cu o treaptă pe scara performanțelor.

Dintre elevii Academie de Șah Bologan cei mai buni au fost: Galațanu Alexandru – locul întâi (cat. III), Cazac Olvian – locul II, (cat. III), Dăscălescu Vitalie, Botnari Iulian, Baltaga Sofia și Popa Cristi și-a confirmat categoria, toți 4 fiind doar la un punct diferență de rezultatul care însemna punctajul de trecere în altă categorie. De asemenea și-au confirmat categoria Delinschi Dragomir și Bostan Nicu, acumulând câte 5.5 puncte. În turneul Pionul campion o prestație cu succes au avut: Vârlan Cezar (cat. IV), Mârzâncu Matei (cat.IV).

Felicităm toți participanții la turnee, pe copii și pe părinții care investesc mijloace și speranțe în pregătirea micilor șahiști propagând acest joc minunat al minții. Căci doar așa, cu eforturi comune, după cum a menționat Marele Maestru Viorel Bologan, putem descoperi noi talente și aduce în viața lor bucuriile așteptate.         

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *