Federația de Șah a organizat în perioada 10-14 octombrie ediția a șaptea a Turneului Internațional de șah ,,Memorialul Tudor Scripcenco” . În data de 13 octombrie regretatul șahist Tudor Scripcenco (1935-2010), antrenor emerit, arbitru internaţional, organizator de competiţii şi secretar general al Federaţiei de Șah ar fi împlinit 83 de ani.
Tudor Scripcenco şi-a început activitatea ca antrenor de copii în oraşul natal Cahul la doar 19 ani. În anul 1966 a fost ales preşedinte a Federaţiei de Șah din fosta RSSM. În anul 1969, Tudor Scripcenco a devenit director al Clubului de Șah din Chişinău, iar paralel activa ca antrenor. Este tatăl Almirei campioană mondiala de juniori under 16 şi campioană europeană de senioare. A reuşit introducerea şahului în şcoli şi a scris 9 cărţi de specialitate. În anul 2008 a fost decorat cu”Ordinul de Onoare”.
La ediția din acest an a ,,Memorialului Tudor Scripcenco” au participat 45 de jucători, dintre care patru Maeștri în Sport. După 9 runde învingător al Turneului a devenit tînărul maestru din Tiraspol Egor Laşkin de 15 ani, care a acumulat 8 puncte. Pe locul doi s-a clasat Victor Ianocichin, iar locul trei i-a revenit ex-campionului RM, maestrului internaţional Ruslan Soltanici. În clasamentul feminin primul loc i-a revenit multiplei campioane a ţării marei maestre Svetlana Petrenco. Printre juniori s-a evidențiat Semion Şapocinic.

Vezi rezultatele turneului aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *