Astăzi s-a încheiat turneul Cupa dulce – ultimul din anul 2022. Pe lângă faptul că este o competiție foarte atractivă și așteptată de copii, turneul semnifică și un bilanț la sfârșitul lui decembrie, fiind calificat ca unul de verificare a măiestriei șahiste acumulate de către concurenți pe parcursul anului. Ediția curentă i-a adunat la masele cu carouri pe cei mai puternici, în listele de start regăsindu-se circa 100 de tineri șahiști din toată țara. Participanții au fost repartizați în trei categorii de vârstă: turneul A – 10-11 ani, turneul B – 8-9 ani, turneul C – mai mici de 7 ani. După cum și era de așteptat lupta a fost foarte strânsă.

Elevii noștri au avut o prestație bună în B și C. În categoria celor mici, cel mai puternic s-a dovedit a fi campionul țării en-titre în această categorie Luca Hariton (AȘB, antrenor Ionaș V.) care a parcurs turneul fără înfrângeri, distanțându-se la un punct de „urmăritorii” săi. Cu același număr de puncte, pe locul 2 și 3 s-au clasat respectiv Eduard Țurcan (ȘSȘ N7, antrenor Romcovici V.) și Victor Baltaga (antrenor Ionaș. V). Din cauza virozei nu a putut continua turneul Matvei Alexandrov,  al 3-lea și cel mai mic discipol al Academiei, care se afla în partea de sus al clasamentului după primele 4 runde, cu 3 victorii la activ.  

În turneul B, reprezentanții Academiei Cristi Popa și Paula Mămăligă (antrenor Ionaș V.) au început bine turneul și s-au menținut printre lideri până la final. În rezultat, Cristi s-a clasat pe locul 2 în clasamentul general, cedând întâietatea lui Serghei Larionov (ȘSȘ N7, antrenor Bargan Sv.), iar Paula s-a clasat pe locul 2 la fete, fiind întrecută în clasamentul final de Nicoleta Cereseu (antrenor Madan Gh.). Pe locul 3 s-a clasat Mânzat Victoria, campioana Moldovei en-titre.   

În turneul A elevii noștri au avut o prestație modestă, nereușind să se mobilizeze în fața unor adversari cu mai mare experiență competitivă. Câștigătoarea ediției precedente Baltaga Sofia (antrenor Ionaș V) după 2 pierderi în primele 3 runde nu a putut să-și revină și a încheiat competiția cu 4 puncte la activ. Același lucru s-a întâmplat cu Călin Maliștean, care pentru prima dată a jucat în turneul A – cu șahiști mai puternici. Superior adversarilor în turneu a fost Sirghii Alexandru (antrenor Vedmediuc S.), care nu a suferit nici o înfrângere. Pe locul 2 s-a clasat Ivarlac V – reprezentant al școlii de șah din Comrat. Locul 3 i-a revenit lui Pulbere R (antrenor Grebca V.).

Detalii privind evoluției celorlalți șahiști și repartizarea locurilor în clasamentul final le puteți obține la: http://chess-results.com/fed.aspx?lan=27&fed=mda

În ajun de Anul Nou îi felicităm pe toți elevii cu rezultatele obținute și le dorim succese în continuare.

Le mulțumim de asemenea tuturor părinților care s-au implicat în pregătirea copiilor și i-au susținut pe durata turneului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *