Dintre toate competițiile de șah anuale, „Cupa Independenței” încheie lista turneelor preconizate și petrecute în vacanța de vară. Acesta este un turneu tradițional și cu toate acestea ediția curentă a avut o configurație inedită datorită nu doar numărului mare de participanți dar și faptului că au fost admiși copii de diferite vârste. Peste 90 de tineri șahiști, până la 14 ani, și-au anunțat participarea și au concurat pe parcursul a 5 zile în perioada 22-26 august. Turneul s-a desfășurat la Școala sportivă specializată de șah nr.7 a DGETS – mun. Chișinău.

O prestație bună la acest turneu au avut elevii AȘB, în categoriile până la 8 ani și până la 10 ani, (discipoli ai antrenorului Valeriu Ionaș).  În pofida faptului că toți concurenții au jucat într-un singur turneu, ceea ce din start le-a dat prioritate celor mai „vârstnici”, lupta a fost foarte strânsă. Până la urmă cei puternici totuși și-a spus cuvântul. În categoria până la 8 ani locul 2 l-au ocupat Hariton Luca (la băieți), 4 câștiguri și 3 remize, și Mămăligă Paula (la fete), 4 câștiguri și o remiză. În categoria până la 10 ani de o bună pregătire au dat dovadă Popa Cristian, locul 2, care a înregistrat 6 câștiguri și 2 remize, și Maliștean Călin, locul 3, cu 7 câștiguri la activ. Acest rezultat i-a permis lui Călin pentru prima dată să urce pe podiumul unui turneu de o asemenea anvergură.

Îi felicităm pe învingători. Le mulțumim pentru efortul depus care i-a ajutat să obțină rezultate înalte. Celorlalți participanți le dorim să nu-și piardă curajul și să insiste în pregătirile lor pentru a reuși în eventualele turnee.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *