Un joc foarte bun demonstrează șahiștii moldoveni la Olimpiada Mondială de șah, care se desfășoară în perioada 28 iulie – 10 august în orașul Chennai, India.  Competiția, propriu-zis, constă din două turnee pe echipe, unul mixt și celălalt feminin.

În runda a 7-a echipa băieților formată din marele maestru internațional Vladimir Hamițevici și maeștrii internaționali Ivan Schițco, Andrei Macovei, Iulian Baltag și Dragoș Cereș, a reușit să învingă puternica echipă a Georgiei condusă de MMI Baadur Jobava. În runda a opta au jucat remiză cu echipa Italiei condusă de MMI Daniel Vocaturo. După opt runde echipa Moldoveî are 11 puncte (patru victorii și trei remize) și împarte locurile 17-34 din 188 de echipe participante la Olimpiadă. Clasamentul e condus de echipa Armeniei, care a acumulat 15 puncte. Astăzi echipa Moldovei va juca cu echipa României.

Echipa fetelor formată din marea maestră internațională Svetlana Petrenco, maestra Paula-Alexandra Gitu, Valentina Verbin, Ana Petricenco și Alina Mihailova a acumulat 9 puncte (patru victorii și o  remiză). Clasamentul e condus de echipa Indiei, care a acumulat 15 puncte. Astăzi echipa feminină a Moldovei va juca cu echipa Columbiei.

Le dorim succes în continuare șahiștilor noștri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *