Începând cu 26 aprilie, în decurs de cinci zile, s-a desfășurat turneul de șah între copii Cupa Tricolorului. La ediția curentă au participat peste 90 de copii care au format 3 categorii de vârstă: până al 8 ani, până la 10 ani și până la 14 ani. În pofida faptului că au lipsit campionii țării în toate aceste categorii, lupta a fost foarte strânsă și de două ori învingătorii au fost stabiliți în ultima rundă. Cea mai aprigă concurență a fost în categoria până la 10 ani. Tocmai 3 jucători au acumulat câte 7 puncte din 9 posibile împărțind primele 3 locuri: Profir Dragoș, Pascariuc Rolan și Popa Cristian. În categoria de până la 8 ani primele 2 locuri le-au cucerit Larionov Serghei și Bezverhnii Andrei – ambii cu o bogată experiență de joc competițională. Locul 3 i-a revenit elevei Mereuță Daria.

În categoria de până la 14 ani cei mai buni au fost Bujac Dan și Talmaci Arsenie – câte 7 puncte la activ, urmați de Berestean Vlaicu, care a acumulat 6.5 puncte, ocupând locul 3.

Pentru elevii Academiei de Șah Bologan acest turneu a fost semnificativ prin aceea că în categoria până la 8 ani și-au încercat puterile mai mulți elevi din primul an de studii: Cebanovschi Alex, Tobiș Daniil, Alexandrov Matvei, Tomescu Marc, Kofanov Dima, Sandul Elea. Sperăm că experiența obținută în primul lor turneu de o asemenea anvergură le va prinde bine în viitor. Chiar și așa îi menționăm pe Cebanovschi Alex și Tobiș Daniel care nu s-au pierdut cu firea în fața unor rivali mai experimentați, acumulând câte 5 puncte din 9 posibile și ocupând locul 6 și 8 în clasamentul final.

Îi felicităm pe toți participanții cu succesele obținute!    

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *