Anul acesta turneul tradițional de șah Căluțul năzdrăvan organizat de Academia de Șah Bologan a început mai înainte ca de obicei și s-a desfășurat în perioada 22-23.01.2022. Acesta este un turneu deschis la care se admit elevi din diferite școli și instituții ale Chișinăului, deținători ai categoriei a IV-a. La ediția curentă au participat peste 30 de tineri șahiști, dornici să obțină un rezultat apreciabil. Interesul sporit al participanților este justificat de faptul că în astfel de turnee se verifică cu adevărat nivelul lor de pregătire, nu doar cel sportiv, dar și psihologic. Mai mult, pe parcurs ei își dezvoltă abilitățile necesare pentru a rezista într-o competiție de anvergură, cu mai multe runde, care nu se termină într-o singură zi.

Am sperat la o prestație bună a elevilor noștri și ei nu ne-au înșelat așteptările. Îi menționăm în mod special pe Cartira Lucian (8 ani) și Mămăligă Paula (7 ani) care au împărțit locul 1-3 în clasamentul final, cu acelaș număr de puncte, îndeplinind astfel normativul pentru categoria a 3-a.

Un rezultat bun a înregistrat și Spătaru Nicolai care a acumulat 7 p. din 11 posibile.

Este de laudă și cel mai mic participant al turneului – Baltaga Victoraș (a.n. 2015) care a acumulat 5 puncte în confruntările cu oponenții săi mai mari.

Îi felicităm pe toți participanții cu rezultatele obținute și le dorim succese în viitoarele turnee.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *