Valeriu Ionaș: Dragă, Lucușor. Eu știu că ai început să frecventezi lecțiile de șah cu aproximativ un an în urmă. Atunci aveai puțin peste 5 ani. Vreau să-ți dau câteva întrebări privitor la această perioadă în care nu încetezi să ne minunezi cu rezultatele tale.  

Care au fost dificultățile cu care te-ai confruntat atunci când ai început să studiezi șahul?

Luca Hariton: Primul lucru neobișnuit a fost acela, că a trebuit să învăț literele pentru a putea găsi câmpurile pe tabla de șah. Când am început să rezolv primele probleme de șah țin minte că mă descurcam cu greu, pentru că nu întotdeauna făceam corect mutările.

V.I.: La primul tău turneu la care ai participat în primăvara anului acesta ai obținut 8 victorii. Fără îndoială că este o performanță impresionantă! Ți-a fost greu să câștigi?

L.H.: Doar în câteva partide mi-a fost greu, când aveam adversari mai mari ca mine. Nu puteam să le pun mat într-un timp scurt și partidele durau mai mult.

V.I.: În afara lecțiilor de la Academie te mai ocupi cu șahul și în alt timp?

L.H.: Da, desigur. Eu joc șah acasă, cu tata sau cu mama. Când părinții însă sunt ocupați, atunci rezolv probleme de sine stătător.

V.I.: Paralel cu șahul practici și alte sporturi?

L.H.: Da, mă ocup cu fotbalul. Iar atunci când antrenamentele coincid după timp, prefer să merg totuși la șah.

V.I.: Mie personal îmi place inteligența de care dai dovadă la o vârstă atât de fragedă. Îți doresc să evoluezi cu mult succes la turneele de șah din anul acesta și să cucerești următoarea categorie sportivă.  Ar fi bine la 6 ani să ai deja categoria a 3-a!

L.H.: Mulțumesc. Sper să-mi reușească.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *