„Dragi prieteni ai șahului,

Marți, 20 iulie, vom sărbători Ziua Internațională a Șahului. După cum probabil știți, această dată marchează și aniversarea a 97 de ani de la formarea FIDE.

Anul trecut, mulți dintre voi v-ați alăturat când am făcut un apel către membrii comunității noastre de șah și v-am rugat să învățați pe cineva cum să joace șah pentru a celebra această zi.

Această campanie s-a transformat într-o sărbătoare cu adevărat globală a șahului. Multe persoane și instituții din „afara” lumii șahului au reiterat inițiativa și am reușit să atragem un public mai mare către sportul nostru. Astfel mii de jucători noi s-au alăturat cauzei noastre. Familia noastră a crescut, aceasta fiind întotdeauna o veste bună.

Având în vedere succesul constatat, am dori să repetăm această campanie și probabil să o transformăm într-o tradiție anuală de acum înainte. Șahul a devenit una dintre cele mai tari tendințe în 2020, iar milioane de oameni sunt curioși și dornici să învețe șah. Să le dăm o mână de ajutor! Veți găsi instrucțiuni detaliate în recomandările noastre.

Vă rog cu drag să distribuiți aceste informații pentru prietenii dvs., membrii clubului sau federației dvs. de șah, asociați sau sponsori și reprezentanți ai mass-media din țările dvs. respective.

Arkady Dvorkovich
Președinte FIDE”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *