Anul șahist 2021 începe cu sesiunea de iarnă a Centrului de performanţă al Federaţiei de Şah a Moldovei, care se desfășoară zilele acestea la Clubul republican de șah. Antrenamentele teoretice și practice se petrec zilnic.

Scopul sesiunii este perfecționarea măiestriei sportivilor şi pregătirea celor mai puternici tineri şahişti de Campionatele Moldovei între seniori la şah clasic, rapid şi blitz, care se vor desfăşura în jumătatea a doua a lunii ianuarie şi în februarie.

Tinerii şahişti au fost  admişi gratuit la sesiune. Printre participanţi sunt campionii şi premianţii campionatelor Moldovei  MMI Macovei Andrei, MMI Schitco Ivan,  MF Cereş Dragos, Verbin Valentina, Mihailova Alina,  Raşcu Dumitru,  Petricenco Ana,  Revencu Leon.

Activitatea sesiunii de iarnă este coordonată de Preşedintele Consiliului antrenorilor Federaţiei de Şah MI Soltanici Ruslan şi antrenorul principal al Academiei de şah Bologan MI Itkis Boris. Pe parcursul sesiunii împreună cu experimentaţii antrenori vor fi studiate detaliat repertoriul de deschideri, diferite poziţii tipice în jocul de mijloc şi final, metode moderne de atac si de apărare în partida de şah.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *