La începutul săptămânii curente, pe 18 mai, s-a desfășurat Olimpiada de Șah „Rezolvarea problemelor” între elevii claselor primare, la care au putut participa toți doritorii. Competiția s-a desfășurat online și, pentru a se înscrie în lista participanților și a-și expedia răspunsurile la sarcinile primite, unii copiiau avut nevoie de asistență tehnică din partea părinților.

Este de remarcat, de asemenea, că pentru mai mulți copii din clasele primare rezolvarea problemelor de șah în condiții de carantină a fost o experiență inedită. Fără îndoială, acest fapt și-a lăsat amprenta asupra mobilizării lor, reflectându-se în rezultate. Nu a fost un lucru simplu nici pentru organizatori, care urmau să evalueze și să califice răspunsurile elevilor. Chiar și așa, la Olimpiadă au participat circa 50 de elevi, cu preponderență din Chișinău.  

Printre elevii care s-au adaptat mai repede la condițiile regulamentului și au reușit să acumuleze mai multe puncte se numără: Alexandru Pârțac, de la Liceul de Limbi Moderne și Management (18 puncte); Danu Văzdăuțanu, de la LT Orizont (17 puncte); Cătălin Chironeț, de la LT Universul (15 puncte).  

Dintre elevii Academii de Șah Bologan, o prezentare bună au avut Călin Maliștean, clasa 1 (13 puncte), și Cristi Popa, clasa 1 (11 puncte), ei ocupând, respectiv, locul 3 și 4. Merită apreciere și evoluția lui Radu Petrachi (locul 3), și a altor elevi care s-au regăsit printre primii 10 în clasamentul final: Vlad Baciu (locul 4), Bogdan Curusi (locul 7), Dragomir Delinschi (locul 8), și Bogdan Madan (locul 9).

Îi felicităm pe toți participanții și, indiferent de locul ocupat, le dorim succes mai departe în studierea și practicarea șahului.

Totodată, aducem mulțumiri organizatorilor, Liceului Universul, și tuturor părinților care și-au sprijinit copiii, ajutându-i astfel să trăiască clipe frumoase.          

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *