S-a încheiat recent campionatul municipiului Chișinău la șah între copii. Competiția s-a desfășurat în 3 categorii de vârstă: mai mici de 8 ani, de 10 ani și 12 ani.

Academia de Șah Bologan a fost reprezentată de 3 elevi în turneul până la10 ani: Petrachi Radu, Galațanu Alexandru, Baltaga Sofia – toți categoria a III-a și de 3 mici șahiști până la 8 ani: Popa Cristi (cat. III), Lupu David (cat.III) și Maliștean Călin (cat.IV).

O prestație bună a avut Petrachi Radu care a acumulat 6 puncte din 9 posibile, de rând cu Albu Damian (cat. II) și Țurcan  Robert (cat. II), devansându-i în clasamentul final pe Sprâncean Lucas (5.5 puncte, cat.II), Iurco Gloria (5.5 puncte, cat. II), Baltaga Alexandru (5 puncte, cat. II), Sârghii Alexandru (5 puncte, cat. I), Chiroșca Dumitru (5 puncte, cat. II) ș.a.

 În turneul celor mai mici Popa Cristi și Lupu David au acumulat câte 6 puncte din 9 posibile situându-se de asemenea în partea superioară a clasamentului. În pofida unei concurențe acerbe discipolii academiei s-au clasat pe locul 4 și 5 respectiv, din 36 de participanți.

Îi felicităm cu acest succes binemeritat pe micii noștri șahiști și le dorim la mai mult și la mai mare.  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *