Academia de șah Bologan organizează cursuri de șah 

în vacanța de vară pentru copii cu vârsta cuprinsă între 5 și 10 ani.

Pentru fete reduceri 10 procente!

Vă puteți înscrie la tel.: 078807760. Chișinău, bul. Ștefan cel Mare și Sfânt, 200

De ce copiii trebuie familiarizaţi cu şahul?

  1. Este ACCESIBIL! Acest sport poate fi practicat de la 5 ani. Pentru studierea șahului estenecesară o tablă de șah și un set de piese, nu există nici riscul traumelor. Șahul e considerat un exercițiu util al minții – munca intelectului în el se combină cu eforturile fizice. Concomitent şahul formează la copil voința, asiduitatea, năzuința spre victorie, echilibrul psihologic, consolidează memoria şi concentrează atenţia. Şahul îi disciplinează pe jucători.
  2. Este MODERN! Astăzi acest joc se practică cu succes în toată lumea. În foarte multe ţări şahul e introdus ca obiect de studiu în clasele primare. Experiența lor demonstrează că copiii care studiază șahul au o reușită mai bună la învățătură. Nici o altă probă de sport nu dezvoltă inteligenţa şi capacităţile analitice în aceeaşi măsură ca şahul. Aceste calităţi sunt folositoare cât pentru băieţi, atât şi pentru fete. Părerea că șahul ar fi un joc strict masculin demult nu mai este actuală.
  3. Este INTERESANT! Participând la diverse competiţii, copiii călătoresc în alte ţări, comunică cu semenii lor, leagă prietenii și capătă experiențe unice pentru toată viața. Este un mediu educational deosebit în care se adună, fără îndoială, nu doar copii deștepți și capabili, dar și acei care își doresc să devină cei mai buni, viitoarea elită intelectuală a naţiunii.
  4. Este COMOD! În zilele noastre copilul, care în timpul liber joacă şah, dar nu umblă brambura, este o mare bucurie pentru părinţi. Pentru cei care preferă aerul curat, le amintim, că tabla de şah, spre deosebire de pian ori haltere, poate fi luată în curte, în parc, la vilă sau la frigărui.

                  VĂ AȘTEPTĂM ÎN ECHIPA NOASTRĂ!

              START CHESS-AMIC!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *