S-au încheiat turneele de șah pentru copii organizate sub egida Federației de Șah a Moldovei în colaborare cu Academia de șah Bologan, care s-au petrecut pe 20-21 octombrie. La ambele turnee Pionul campion rezervat micuților de până la 10 ani și Căluțul năzdrăvan – până la 12 ani, au participat peste 80 de copii de diferite vârste, printre care Anghel Vlad de doar cinci ani și Pascaru Parascovia  de șase ani, clasați pe locul 3 și 4 respectiv, în categoriile lor de vârstă.  De asemenea, dintre toți participanții 26 de copii au obținut categoriile sportive 4 și 3, ceea ce înseamnă că toți premianții din categoria începători au obținut și carnete de legitimare în care li se vor reflecta rezultatele sportive de mai departe. Carnetele de legitimare le vor permite să participe la alte turnee ca sportivi certificați în domeniu și  să concureze în categoria lor de performanță.

Printre învingători menționăm evoluția foarte bună a lui Țiu Denis și Cazac Olvian, elevi la Academia de șah Bologan, care au participat pentru prima dată la un turneu de anvergură și au ocupat locul întâi în clasamentul final, obținând în rezultat categoria a treia și a patra. O prestație bună au avut de asemenea micii „pioni campioni” Lâsac Timofei și Iurco Gloria clasați pe primul loc în grupul lor de vârstă, cu același număr de puncte. Printre cei începători care au concurat în turneul Pionul campion, s-au evidențiat: Mihalachi Anastasia, Lejniova Anastasia, Mirgorodschi Alexandr, Tocan Ovidii, Loghin Aurora, Tanasiev Nicolae, Dvornic Piotr, Oleinic Ilia ș.a.

În turneul Căluțul năzdrăvan pentru copii cu categoria a patra, o prestație bună au avut: Filipov Daniil (a.n. 2009), Gherciu Ion (a,n, 2006), ocupanți ai locului întâi,  Albu Damian (a.n. 2009), Guja-Ursachi Ciprian (a.n. 2008) și Candu Andrei (a.n. 2006), clasați pe poziția a doua. Rezultate îmbucurătoare au mai înregistrat:  Lupașco David (a.n. 2010), Sanduța Damian (a.n. 2009), Parfenie Dumitru (a.n. 2008), Turculeț Dorin (a.n 2006), ș.a.

Mulțumim tuturor antrenorilor care au pregătit elevii pentru turnee și părinților pentru asistența lor psihologică și morală.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *