PREȚUL PENTRU CURSUL DE 4 LUNI – 2000 lei.

Cursul include 35 de lecții, frecvența – de 2 ori pe săptămână.

Lecțiile se predau în limbele română, rusă și engleză.

Pentru cursurile cu frecvanta de 3 ori pe săptămână se achită o taxă suplimentară în funcție de durata lecțiilor.

Cursurile de șah pentru copii sunt motivate de ideea că procesul de studiere a șahului în RM nu trebuie să fie unul accidental, dar realizat în mod consecvent, după programe speciale și cu o susținere consistentă într-un mediu adecvat de promovare. Copiii predispuși să studieze șahul nu se vor bucura de o valorificare completă a potențialului lor intelectual doar primind sporadic cunoștințele pe care le pot asimila. Mai este necesară și o concurență pe măsură, un mediu educațional și competitiv de dezvoltare.

Rezultatele și scopul spre care tindem se bazează pe continuitate, pe transmiterea competențelor de la o generație la alta. Cursurile de șah pentru copii au menirea să creeze acest mediu, cultivând interesul pentru șah la scară largă.

Înainte de a fi înscris în grupă orice copil este testat la ora de probă, pentru a-i fi stabilite capacitățile și nivelul de pregătire.  Studierea șahului începe de la treapta 1. Celor, care nu trec testele din anumite motive, li se propune varianta de alternativă – un curs expres de familiarizare cu șahul cu durata de 2 luni de zile. Ca regulă, în grupele pregătitoare nimeresc copiii de vârstă preșcolară, capacitățile cărora sunt la stadiu incipient de formare și necesită un antrenament special. Nu există o vârstă standard de la care se poate începe studierea șahului. Sunt copii precoce și sunt copii cu o dezvoltare încetinită. Tocmai de aceea toți sunt testați la ora de probă, pentru a clarifica situația fiecărui copil și a-i ajuta pe părinți să facă alegerea corectă.