Îi felicităm pe discipolii Academiei de Șah Bologan Luca Hariton și Matvei Alexandrov care au devenit învingătorii turneului „Cupa Independenței” cucerind cupele de aur în 2 categorii de vârstă: U10 și U8. ……Cu atât mai prestigioase sunt victoriile discipolilor noștri ținând cont de faptul că la ediția din acest an a Cupei Independenței au fost admiși 79 de tineri șahiști sub 14 ani, care posedă categorie sportivă. De rând cu sportivii din mun. Chișinău în lupta pentru trofeele și premiile turneului au participat și șahiștii din Florești, Sângerei, Ialoveni, Strășeni, precum și șahiști din Ucraina și România.
Interesul sporit pentru turneu se explică prin aceea că acesta va fi urmat în scurt timp de un alt eveniment sportiv de anvergură – Campionatul național la șah între echipele cluburilor și asociațiilor, care se va desfășura la Chișinău în perioada 6-8 septembrie. Așadar, unii dintre tinerii șahiști, înscriindu-se în turneu, au avut posibilitatea să-și verifice pregătirea lor în ajunul unei noi competiții importante.
………………………Detalii privind rezultatele rundelor și situația în clasamentul final al turneului Cupa Independenței le găsiți aici: https://chess-results.com/tnr988316.aspx?lan=27

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *